Si të filloni tregtimin Bitget në 2024: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Si të filloni tregtimin Bitget në 2024: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
Hyrja në botën e tregtimit të kriptomonedhave mund të jetë emocionuese dhe e frikshme, veçanërisht për fillestarët. Bitget, një nga shkëmbimet kryesore të kriptomonedhave, ofron një platformë miqësore për përdoruesit për individët që të blejnë, shesin dhe tregtojnë asete dixhitale. Ky udhëzues hap pas hapi është krijuar për të ndihmuar fillestarët të lundrojnë me besim në procesin e fillimit të tregtimit të Bitget.

Si të hapni një llogari në Bitget

Si të hapni një llogari Bitget me numër telefoni ose email

1. Shkoni te Bitget dhe klikoni [ Sign up ] në faqen e këndit të sipërm djathtas dhe do të shfaqet faqja me formularin e regjistrimit.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

2. Mund të kryeni regjistrimin në Bitget nëpërmjet një rrjeti social (Gmail, Apple, Telegram) ose të vendosni manualisht të dhënat e kërkuara për regjistrim.

3. Zgjidhni [Email] ose [Mobile] dhe futni adresën tuaj të emailit/numrin e telefonit. Më pas, krijoni një fjalëkalim të sigurt për llogarinë tuaj.

Shënim:

 • Fjalëkalimi juaj duhet të përmbajë 8-32 karaktere
 • Të paktën një numër
 • Të paktën një shkronjë e madhe
 • Të paktën një karakter special (Vetëm mbështetje: ~`!@#$%^*()_-+={}[]|;:,.?/)

Lexoni dhe pranoni Marrëveshjen e Përdoruesit dhe Politikën e Privatësisë së Bitget, më pas klikoni [Krijo llogari].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
4. Kryeni procedurën e verifikimit
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarëtSi të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
5. Do të merrni një mesazh/email me një kod për të futur në ekranin tjetër që shfaqet. Pas dërgimit të kodit, llogaria juaj do të krijohet.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
6. Urime, ju jeni regjistruar me sukses në Bitget.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Si të hapni një llogari Bitget me Apple

Për më tepër, mund të regjistroheni duke përdorur Single Sign-On me llogarinë tuaj Apple. Nëse dëshironi ta bëni këtë, ju lutemi ndiqni këto hapa:

1. Vizitoni Bitget dhe klikoni [ Sign up ].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

2. Zgjidhni ikonën [Apple], do të shfaqet një dritare pop-up dhe do t'ju kërkohet të identifikoheni në Bitget duke përdorur llogarinë tuaj Apple.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
3. Futni Apple ID-në dhe fjalëkalimin për t'u identifikuar në Bitget.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

4. Klikoni [Vazhdo].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
5. Pas kësaj, do të ridrejtoheni automatikisht në platformën Bitget.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Si të hapni një llogari Bitget me Google

Gjithashtu, ju keni një mundësi për të regjistruar llogarinë tuaj përmes Gmail dhe mund ta bëni këtë në vetëm disa hapa të thjeshtë:

1. Shkoni te Bitget dhe klikoni [ Sign up ].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
2. Klikoni në butonin [Google].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
3. Do të hapet një dritare identifikimi, ku vendosni emailin ose telefonin tuaj. Pastaj klikoni [Next].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
4. Më pas futni fjalëkalimin për llogarinë tuaj Gmail dhe klikoni [Next].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
5. Lexoni dhe pranoni Kushtet e Shërbimit dhe Politikën e Privatësisë së Bitget, më pas klikoni [Konfirmo].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
6. Lexoni dhe pranoni Marrëveshjen e Përdoruesit dhe Politikën e Privatësisë së Bitget dhe klikoni [Regjistrohu].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

7. Pas kësaj, do të ridrejtoheni automatikisht në platformën Bitget.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Si të hapni një llogari Bitget me Telegram

1. Shkoni te Bitget dhe klikoni [ Sign up ].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
2. Klikoni në butonin [Telegram].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
3. Do të hapet një dritare identifikimi, ku vendosni emailin ose telefonin tuaj. Pastaj klikoni [Next].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
4. Hapni Telegramin tuaj dhe konfirmoni.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
5. Lexoni dhe pranoni Marrëveshjen e Përdoruesit dhe Politikën e Privatësisë së Bitget dhe klikoni [Regjistrohu].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
6. Pas kësaj, do të ridrejtoheni automatikisht në platformën Bitget.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Si të hapni një llogari në aplikacionin Bitget

Më shumë se 70% e tregtarëve po tregtojnë tregjet në telefonat e tyre. Bashkohuni me ta për të reaguar ndaj çdo lëvizjeje të tregut siç ndodh.

1. Instaloni aplikacionin Bitget në Google Play ose App Store .
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
2. Klikoni në [Avatar], zgjidhni [Regjistrohu]
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
3. Zgjidhni një metodë regjistrimi, mund të zgjidhni nga Email, Numri i celularit, llogaria Google ose Apple ID.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Regjistrohu me llogarinë tënde të Google:

4. Zgjidhni [Google]. Do t'ju kërkohet të identifikoheni në Bitget duke përdorur llogarinë tuaj Google. Prekni [Next].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
5. Plotësoni verifikimin
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
6. Shkruani kodin e verifikimit që është dërguar në llogarinë tuaj Google
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
7. Urime! Ju keni krijuar me sukses një llogari Bitget.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Regjistrohuni me llogarinë tuaj Apple:

4. Zgjidhni [Apple]. Do t'ju kërkohet të identifikoheni në Bitget duke përdorur llogarinë tuaj Apple. Prekni [Vazhdo].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
5. Krijoni llogarinë tuaj dhe shkruani kodin e verifikimit. Më pas lexoni dhe pranoni Marrëveshjen e Përdoruesit dhe Politikën e Privatësisë së Bitget dhe klikoni [Regjistrohu].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
6. Shkruani kodin e verifikimit që është dërguar në llogarinë tuaj të emailit
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
7. Urime! Ju keni krijuar me sukses një llogari Bitget.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Regjistrohu me emailin/numrin e telefonit:

4. Zgjidhni [Email] ose [Phone Number] dhe futni adresën tuaj të emailit/numrin e telefonit. Më pas, krijoni një fjalëkalim të sigurt për llogarinë tuaj.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Shënim:

 • Fjalëkalimi juaj duhet të përmbajë 8-32 karaktere
 • Të paktën një numër
 • Të paktën një shkronjë e madhe
 • Të paktën një karakter special (Vetëm mbështetje: ~`!@#$%^*()_-+={}[]|;:,.?/)

5. Do të merrni një kod verifikimi 6-shifror në emailin ose telefonin tuaj. Futni kodin brenda 10 minutave dhe trokitni lehtë mbi [Dërgo].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
6. Urime! Ju keni krijuar me sukses një llogari Bitget.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Si të verifikoni llogarinë në Bitget

Ku mund ta verifikoj llogarinë time?

Nëse jeni duke përdorur një PC, hyni në llogarinë tuaj dhe rri pezull mbi avatarin tuaj. Pastaj klikoni në [Verifikimi i identitetit].

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
Nëse jeni duke përdorur aplikacionin Bitget, shkoni te Paneli juaj dhe klikoni në [Verify].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Si të përfundoni verifikimin e identitetit? Një udhëzues hap pas hapi

1. Hyni në llogarinë tuaj Bitget , shkoni te Paneli - [Verifikimi i identitetit].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

2. Këtu mund të shihni [Verifikimi i biznesit], dhe [Verifikimi Individual] dhe kufijtë e tyre përkatës të depozitave dhe tërheqjeve.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarëtSi të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

3. Klikoni [Verify] për të filluar procesin e verifikimit.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

4. Zgjidhni vendin tuaj të banimit. Ju lutemi sigurohuni që vendi juaj i banimit të jetë në përputhje me dokumentet tuaja të identitetit. Zgjidhni llojin e ID-së dhe vendin ku janë lëshuar dokumentet tuaja. Shumica e përdoruesve mund të zgjedhin të verifikojnë me pasaportë, kartë identiteti ose leje drejtimi. Ju lutemi referojuni opsioneve përkatëse të ofruara për vendin tuaj.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Nëse dëshironi të vazhdoni të përdorni versionin celular, mund të klikoni në [Verifikimi celular] skanoni kodin QR. Nëse dëshironi të vazhdoni të përdorni versionin e desktopit, klikoni në [PC].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

5. Futni të dhënat tuaja personale dhe klikoni [Vazhdo].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarëtSi të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

6. Ngarko një foto të ID-së. Në varësi të vendit/rajonit të zgjedhur dhe llojit të ID-së, mund t'ju kërkohet të ngarkoni ose një dokument (përpara) ose foto (para dhe mbrapa).
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarëtSi të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarëtSi të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Shënim:

 • Sigurohuni që fotografia e dokumentit të shfaqë qartë emrin e plotë të përdoruesit dhe datën e lindjes.
 • Dokumentet nuk duhet të modifikohen në asnjë mënyrë.

7. Njohja e plotë e fytyrës.

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
8. Pas përfundimit të verifikimit të njohjes së fytyrës, ju lutemi prisni me durim rezultatet. Ju do të njoftoheni për rezultatet me email dhe ose nëpërmjet kutisë suaj të internetit.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Si të depozitoni në Bitget

Si të blini Crypto me kartë krediti/debiti në Bitget

Blini Crypto me kartë krediti/debiti (Ueb)

1. Hyni në llogarinë tuaj Bitget dhe klikoni [Buy Crypto] - [Credit/Debit Card].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

2. Këtu mund të zgjidhni të blini kripto me monedha të ndryshme fiat. Futni shumën fiat që dëshironi të shpenzoni dhe sistemi do të shfaqë automatikisht sasinë e kriptos që mund të merrni. Klikoni [Bli].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

3. Futni informacionin e nevojshëm të kartës, duke përfshirë numrin e kartës, datën e skadimit dhe CVV. Ju lutemi sigurohuni që të keni kartën fizike me vete përpara se të vazhdoni.

Nëse karta bankare është përdorur më parë, sistemi do të kërkojë një mesazh "Card Denied" dhe transaksioni nuk do të vazhdojë.

Pasi të keni futur dhe konfirmuar me sukses informacionin e kartës, do të merrni një njoftim që lexon "Lidhja e kartës u krye me sukses".


Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

4. Pasi të keni zgjedhur monedhën tuaj të preferuar fiat, shkruani shumën që dëshironi të shpenzoni dhe sistemi automatikisht do të llogarisë dhe shfaqë shumën e kriptomonedhës që do të merrni.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Pas përfundimit të procesit të pagesës, do të merrni një njoftim [Pagesa në pritje]. Koha e përpunimit për pagesën mund të ndryshojë në varësi të rrjetit dhe mund të duhen disa minuta për t'u pasqyruar në llogarinë tuaj.

5. Kur porosia të përfundojë, mund të kontrolloni kriptomat tuaja, pikërisht nën seksionin [Aset].

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Blini Crypto me kartë krediti/debiti (aplikacion)

1. Hyni në llogarinë tuaj Bitget dhe klikoni në [Credit/Debit Card] në seksionin [Buy Crypto]. Përndryshe, mund të zgjidhni skedën [Credit/Debit Card] nën butonin [Deposit] ose [Buy Crypto].

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
2. Zgjidhni [Add new card] dhe verifikoni identitetin tuaj dhe plotësoni verifikimin e identitetit me verifikimin e identitetit dhe lidhjen me email.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

3. Futni informacionin e nevojshëm të kartës, duke përfshirë numrin e kartës, datën e skadencës dhe CVV-në. Ju lutemi sigurohuni që të keni kartën fizike me vete përpara se të vazhdoni.

Nëse karta bankare është përdorur më parë, sistemi do të shfaqë një mesazh që ju informon se karta është refuzuar dhe transaksioni do të refuzohet.

Pasi të keni futur dhe konfirmuar me sukses informacionin e kartës, do të njoftoheni se karta është lidhur me sukses. Më pas, futni fjalëkalimin një herë (OTP) të dërguar në numrin e telefonit të lidhur me kartën e lidhur.

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
4. Pasi të keni zgjedhur monedhën tuaj të preferuar fiat, shkruani shumën që dëshironi të shpenzoni dhe sistemi automatikisht do të llogarisë dhe shfaqë shumën e kriptomonedhës që do të merrni.

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
Çmimi përditësohet çdo minutë. Pajtohuni me termat dhe kushtet dhe klikoni në [Konfirmo] për të përpunuar transaksionin.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

5. Plotësoni vërtetimin 3DS (3-D Secure), më pas futni fjalëkalimin tuaj dhe zgjidhni [Vazhdo] për të vazhduar.

Ju lutemi mbani në mend se keni vetëm tre përpjekje për të përfunduar procesin e vërtetimit 3DS.

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

6. Plotësoni kërkesën tuaj për pagesë.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

7. Pas përfundimit të pagesës, do të merrni një njoftim "Pagesa në pritje". Koha e përpunimit për pagesën mund të ndryshojë në varësi të rrjetit dhe mund të duhen disa minuta për t'u pasqyruar në llogarinë tuaj.

Jini të durueshëm dhe mos rifreskoni ose dilni nga faqja derisa pagesa të konfirmohet për të shmangur çdo mospërputhje.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Si të blini Crypto në Bitget P2P

Blini Crypto në Bitget P2P (Ueb)

1. Hyni në llogarinë tuaj Bitget dhe shkoni te [Buy Crypto] - [P2P Trading].

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
2. Zgjidhni kripto-n që dëshironi të blini. Ju mund të filtroni të gjitha reklamat P2P duke përdorur filtrat. Klikoni [Bli] pranë ofertës së preferuar.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

3. Konfirmoni monedhën fiat që dëshironi të përdorni dhe kripto-n që dëshironi të blini. Futni shumën e monedhës fiat për t'u përdorur dhe sistemi do të llogarisë automatikisht sasinë e kriptos që mund të merrni. Klikoni [Bli].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

4. Do të shihni detajet e pagesës së shitësit. Ju lutemi, transferoni në mënyrën e preferuar të pagesës nga shitësi brenda afatit kohor. Ju mund të përdorni funksionin [Chat] në të djathtë për të kontaktuar shitësin.

Pasi të keni bërë transferimin, klikoni [paid] dhe [Konfirmo].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarëtSi të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Shënim: Ju duhet ta transferoni pagesën drejtpërdrejt te shitësi nëpërmjet një transferte bankare ose platformave të tjera pagesash të palëve të treta bazuar në informacionin e pagesës së shitësit. Nëse e keni transferuar tashmë pagesën te shitësi, mos klikoni [Anulo porosinë] nëse nuk keni marrë tashmë një rimbursim nga shitësi në llogarinë tuaj të pagesës. Mos klikoni [Paid] nëse nuk e keni paguar shitësin. Gjithashtu, nuk mund të bëni më shumë se dy porosi të vazhdueshme në të njëjtën kohë. Duhet të plotësoni porosinë ekzistuese përpara se të bëni një porosi të re.

5. Pasi shitësi të konfirmojë pagesën tuaj, ai do t'ju lëshojë kriptovalutën dhe transaksioni konsiderohet i përfunduar.

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
Nëse nuk mund të merrni kriptomonedhë brenda 15 minutave pasi të keni klikuar [Konfirmo], mund të klikoni [Dërgo apelin] për të kontaktuar agjentët e Ndihmës së Klientit të Bitget për ndihmë.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Blini Crypto në Bitget P2P (Aplikacion)

1. Hyni në aplikacionin Bitget. Klikoni butonin [Bli Crypto] në faqen e parë të aplikacionit dhe [Tregtimi P2P].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët


Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
2. Klikoni në kategorinë [Bli] që ndodhet në krye. Zgjidhni Crypto dhe Fiat. Më pas zgjidhni reklamën e tregtarit P2P dhe klikoni butonin [Bli].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
3. Fusni shumën e blerjes (pasi të keni kontrolluar shumën minimale ose maksimale). Pastaj klikoni butonin [Bli USDT].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

4. Zgjidhni "Mënyrën e pagesës" të mbështetur nga shitësi dhe klikoni butonin [Konfirmo blerjen].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
5. Paguani brenda afatit të transaksionit dhe klikoni butonin [Next].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
6. Rishikoni historinë tuaj të transaksioneve përmes dritares së fundit pop-up. (Sigurohu që e ke paguar shitësin saktë. Klikimet keqdashëse mund të shkaktojnë ngrirjen e llogarisë suaj.). Klikoni butonin [Paid] për të përfunduar verifikimin e urdhërpagesës. Pastaj prisni që shitësi të lëshojë monedhën.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

7. Pasi të përfundojë transaksioni, mund të klikoni butonin [Shiko asetet] për të shkuar në llogarinë tuaj P2P dhe për të kontrolluar pasuritë tuaja.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Si të blini monedhën Fiat në Bitget përmes palës së tretë

Blini monedhën Fiat në Bitget përmes palëve të treta (Ueb)

1. Hyni në llogarinë tuaj Bitget dhe klikoni [Buy Crypto], më pas [Third-party] nga shiriti i sipërm i navigimit.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

2. Zgjidhni monedhën fiat dhe kripto-n që dëshironi të blini, më pas vendosni shumën që dëshironi të shpenzoni në fiat. Zgjidhni një ofrues shërbimi të disponueshëm, si Bankster, Simplex ose MercuroRead. Pranoni kushtet dhe klikoni [Next].

shënim

1. Do të ridrejtoheni nga Bitget në faqen e internetit të ofruesit të pagesave të palëve të treta. Shërbimet e pagesave ofrohen nga një palë e tretë.

2. Duhet të lexoni dhe të pranoni Kushtet e Përdorimit dhe Politikën e Privatësisë së ofruesit të shërbimit të palës së tretë përpara se të përdorni shërbimin e tyre.

3. Për çdo pyetje në lidhje me pagesat, kontaktoni ofruesin e shërbimit të palës së tretë nëpërmjet faqes së tyre të internetit.

4. Bitget nuk merr përsipër asnjë përgjegjësi për çdo humbje ose dëmtim të shkaktuar nga përdorimi i shërbimeve të pagesave të palëve të treta.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarëtSi të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

3. Plotësoni regjistrimin me informacionin tuaj bazë. Futni informacionin e kartës tuaj të kreditit dhe plotësoni transfertën bankare ose çfarëdo mënyre pagese që pranon kanali. Verifikoni transfertën tuaj bankare dhe prisni që të shfaqet miratimi i pagesës.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarëtSi të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Blini monedhën Fiat në Bitget përmes palëve të treta (aplikacioni)

1. Hyni në llogarinë tuaj Bitget dhe klikoni [Shto fonde], më pas [Pagesa nga palët e treta].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarëtSi të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

2. Zgjidhni monedhën fiat dhe kripto-n që dëshironi të blini, më pas vendosni shumën që dëshironi të shpenzoni në fiat. Zgjidhni një ofrues shërbimi të disponueshëm, më pas klikoni [Buy USDT].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

shënim

1. Duhet të lexoni dhe të pranoni Kushtet e Përdorimit dhe Politikën e Privatësisë së ofruesit të shërbimit të palëve të treta përpara se të përdorni shërbimin e tyre.

2. Për çdo pyetje në lidhje me pagesat, kontaktoni ofruesin e shërbimit të palës së tretë nëpërmjet platformës së tyre.

3. Bitget nuk merr asnjë përgjegjësi për çdo humbje ose dëmtim të shkaktuar nga përdorimi i shërbimeve të pagesave të palëve të treta.

3. Konfirmoni detajet e pagesës duke klikuar [Next], më pas do të drejtoheni te platforma e palëve të treta.

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
4. Plotësoni regjistrimin me informacionin tuaj bazë. Futni informacionin e kartës tuaj të kreditit dhe plotësoni transfertën bankare ose çfarëdo mënyre pagese që pranon kanali. Verifikoni transfertën tuaj bankare dhe prisni që të shfaqet miratimi i pagesës.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarëtSi të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët


Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët_

Si të depozitoni Crypto në Bitget

Depozitoni Crypto në Bitget (Ueb)

Hyni në faqen e depozitave

Së pari, regjistrohuni në llogarinë tuaj Bitget. Në krye të djathtë të ekranit, do të shihni një ikonë të portofolit; klikoni mbi të dhe zgjidhni [Depozitim].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Futni Detajet e Depozitës

1. Pasi të jeni në faqen e Depozitave, mund të zgjidhni llojin e monedhës dhe rrjetin e bllokut ku operon (për shembull, ERC20, TRC20, BTC, BEP20).
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Pasi të zgjidhni monedhën dhe zinxhirin tuaj të preferuar, Bitget do të gjenerojë një adresë dhe një kod QR. Ju mund të përdorni njërën nga këto për të filluar depozitimin.

Me këtë informacion, më pas mund të plotësoni depozitën tuaj duke konfirmuar tërheqjen nga portofoli juaj i jashtëm ose llogaria e palës së tretë. Më poshtë janë shembujt e ekraneve të tërheqjes nga një portofol i jashtëm.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarëtSi të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Shënime

Është thelbësore të siguroheni që aktivi dhe rrjeti blockchain që zgjidhni përputhen me ato të përdorura nga platforma nga e cila po transferoni fondet. Përdorimi i rrjetit të gabuar mund të çojë në humbje të pakthyeshme të aseteve tuaja.

Vazhdoni të transferoni kripto-n tuaj nga portofoli juaj i jashtëm duke konfirmuar tërheqjen dhe duke e drejtuar atë në adresën e llogarisë suaj Bitget.

Depozitat kanë nevojë për një numër të caktuar konfirmimesh në rrjet përpara se të pasqyrohen në llogarinë tuaj.

Rishikoni transaksionin e depozitave

Pasi të keni përfunduar depozitimin, mund të vizitoni panelin e kontrollit [Asets] për të parë gjendjen tuaj të përditësuar.

Për të kontrolluar historinë tuaj të depozitave, lëvizni poshtë në fund të faqes [Depozita].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Depozitoni Fiat në Bitget (Web) nëpërmjet SEPA Bank

**Shënim i rëndësishëm: Mos bëni asnjë transfertë nën 2 euro.

Pas zbritjes së tarifave përkatëse, çdo transfertë nën 2 EUR NUK DO TË KREDITOHET OSE KTHYET.
1. Hyni në llogarinë tuaj, zgjidhni [Bli kripto] - [Depozitë bankare]
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

2. Zgjidhni monedhën dhe [Bank Transfer(SEPA)], klikoni [Next].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

3. Futni shumën që dëshironi të depozitoni, më pas klikoni [Next].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Shënime të rëndësishme:

 • Emri në llogarinë bankare që përdorni duhet të përputhet me emrin e regjistruar në llogarinë tuaj Bitget.

 • Ju lutemi mos transferoni fonde nga një llogari e përbashkët. Nëse pagesa juaj është bërë nga një llogari e përbashkët, transferimi ka të ngjarë të refuzohet nga banka pasi ka më shumë se një emër dhe ata nuk përputhen me emrin e llogarisë suaj Bitget.

 • Transfertat bankare përmes SWIFT nuk pranohen.

 • Pagesat SEPA nuk funksionojnë gjatë fundjavave; ju lutemi përpiquni të shmangni fundjavat ose pushimet bankare. Zakonisht duhen 1-2 ditë pune për të arritur tek ne.

4. Më pas do të shihni informacionin e detajuar të pagesës. Ju lutemi, përdorni të dhënat bankare për të bërë transferime përmes bankingut tuaj online ose aplikacionit celular në llogarinë Bitget.

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Pasi të bëni transferimin, mund të kontrolloni statusin tuaj të miratimit. Ju lutemi prisni me durim që fondet të mbërrijnë në llogarinë tuaj Bitget (fondet në përgjithësi zgjasin 1 deri në 2 ditë pune për të mbërritur).
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Depozitoni Crypto në Bitget (Aplikacion)

1. Hyni në llogarinë tuaj Bitget, në faqen kryesore të aplikacionit, trokitni lehtë mbi [Shto fonde], më pas [Depozitoni kripto].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

2. Nën skedën 'Crypto', mund të zgjidhni llojin e monedhës dhe zinxhirit që dëshironi të depozitoni.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Shënim: duhet të zgjidhni të njëjtin zinxhir (ERC20, TRC20, BEP2, BEP20, etj.) në platformën nga e cila po tërhiqni kriptomën tuaj. Duhet pasur kujdes, pasi zgjedhja e zinxhirit të gabuar mund të rezultojë në humbjen e aseteve tuaja.

3. Pasi të zgjidhni tokenin dhe zinxhirin tuaj të preferuar, ne do të gjenerojmë një adresë dhe një kod QR. Ju mund të përdorni të dyja opsionet për të bërë një depozitë.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

4. Me këtë informacion, më pas mund të plotësoni depozitën tuaj duke konfirmuar tërheqjen nga portofoli juaj i jashtëm ose llogaria e palës së tretë.

Më poshtë janë shembujt e ekraneve të tërheqjes nga një portofol i jashtëm.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Si të tregtoni Crypto në Bitget

Si të tregtoni Spot në Bitget (Ueb)

Bitget Spot Trading është destinacioni për këdo që investon dhe/ose mban kriptovaluta. Me mbi 500 argumente, Bitget Spot Trading hap derën për të gjithë universin e kriptove. Ekzistojnë gjithashtu mjete ekskluzive dhe inteligjente të disponueshme për Bitget Spot Trading për të ndihmuar investitorët të marrin vendime më të mira dhe të arrijnë sukses, duke përfshirë:

- Renditja e kufirit/Urdhri i nxitjes/urdhrat e tjera të kushtëzuara

- Bitget Spot Grid Trading: Boti juaj personal për t'ju ndihmuar në tregjet anash.

- Bitget Spot Martingale: Versioni më i mirë, i pajisur me kripto, i mesatares së dollarit

- Bitget Spot CTA: Mjet i automatizuar i bazuar në algoritëm që ndihmon në vendosjen e porosive në kohë dhe të kontrolluara nga rreziku.

1. Vizitoni faqen e internetit të Bitget, klikoni në [Identifikohu] në krye të djathtë të faqes dhe hyni në llogarinë tuaj Bitget.

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
2. Depozoni aktivin tuaj në llogarinë tuaj spot Bitget ose blini USDT/USDC/BTC/ETH. Bitget ofron disa metoda për blerjen e këtyre monedhave: P2P, transferta bankare dhe karta krediti/debiti.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

3. Navigoni te [Spot] në skedën [Tregti] për të parë çiftet e disponueshme.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

4. Tani do ta gjeni veten në ndërfaqen e faqes së tregtimit.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

1. Vëllimi i tregtimit të çiftit tregtar në 24 orë

2. Grafiku i shandanit dhe Thellësia e Tregut

3. Shitet libri i porosive

4. Blini librin e porosive

5. Lloji i tregtimit: Spot/Cross 3X/Iizoluar 10X

6. Bli/Shit kriptomonedhë

7. Lloji i porosisë: Limit/Tregu/OCO(Një-anulon-tjetrin)

5. Zgjidhni çiftin tuaj të preferuar dhe mos harroni të plotësoni numrin për porosi në treg dhe porosi të tjera me kusht. Pasi të keni mbaruar, klikoni Bli/Shit.


Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
6. Për të kontrolluar asetet tuaja, shkoni te [Asset] → [Spot].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Si të tregtoni Spot në Bitget (Aplikacioni)

1. Hyni në aplikacionin Bitget dhe klikoni në [Tregti] → [Spot] për të shkuar në faqen e tregtimit spot.

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarëtSi të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
2. Këtu është ndërfaqja e faqes së tregtimit.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

1. Tregu dhe çifte tregtare.

2. Grafiku i shandanit të tregut në kohë reale, palë tregtare të mbështetura të kriptomonedhës, seksioni "Bli Crypto".

3. Bli/Shit kriptomonedhë.

4. Libri i porosive Shit/Bli.

5. Porositë e hapura.

Merrni-Fitim dhe Stop-Humbje

Çfarë është një fitim-fitim/stop-humbje?

Një strategji e shpeshtë e tregtimit të kontratave të njohura si "marrja e fitimit" përfshin përdoruesit që besojnë se çmimi ka arritur një pikë të rëndësishme, në të cilën ata besojnë se është një vendim i mençur për të realizuar një fitim. Duke marrë fitim, pozicioni tregtar po zvogëlohet dhe si rrjedhojë fitimet e parealizuara tashmë janë kthyer në fitim real, gati për t'u arkëtuar.

Ndalimi i humbjes është një operacion i zakonshëm tregtimi me kontratë, në të cilin përdoruesit besojnë se çmimi ka arritur një nivel ku tregtia mund të ulet për një humbje të arsyeshme për të shmangur dëmtimin e pariparueshëm në portofolin e tyre. Përdorimi i një ndalese humbjeje është një mënyrë për të përballuar rrezikun.

Bitget aktualisht ofron një porosi TP/SL: përdoruesit mund të vendosin çmimin TP/SL paraprakisht. Kur çmimi më i fundit i transaksionit të tregut arrin çmimin TP/SL që keni vendosur, ai do të mbyllë pozicionin me numrin e kontratave që vendosni për këtë pozicion me çmimin optimal të transaksionit.

Si të përcaktoni për të ndaluar humbjen dhe për të marrë nivelet e fitimit

Vendimi për marrjen e fitimeve dhe vendosjen e humbjeve të ndalimit është një nga gjërat më të vështira për t'u bërë kur tregtoni dhe mund të bëhet në mënyra të panumërta. Shpesh varet shumë nga strategjia që po përdorni. Për t'ju ndihmuar të ecni përpara, këtu janë tre opsione që mund t'i shqyrtoni për t'ju ndihmuar të vendosni se ku do të jenë nivelet tuaja.

Struktura e çmimeve

Në analizën teknike, struktura e çmimit përbën bazën e të gjitha mjeteve. Struktura në grafik përfaqëson një zonë ku njerëzit e vlerësuan çmimin aq të lartë sa rezistenca dhe një vend ku tregtarët vlerësuan çmimin aq të ulët sa mbështetja. Në këto nivele, ekziston një probabilitet i lartë i rritjes së aktivitetit tregtar, i cili mund të sigurojë vende të shkëlqyera për çmimet që të marrin frymë dhe më pas ose të vazhdojnë ose të kthehen prapa. Kjo është arsyeja pse shumë tregtarë i konsiderojnë ato pika kontrolli, dhe për këtë arsye ata që përdorin këtë metodë në përgjithësi vendosin fitimet pak mbi mbështetjen dhe ndalojnë humbjet pak mbi rezistencën.

Vëllimi

Vëllimi është një tregues i madh i momentit. Sidoqoftë, është pak më pak e saktë dhe kërkohet më shumë praktikë për të lexuar në vëllim, por është një metodë e shkëlqyer për të parë nëse një lëvizje trendi mund të përfundojë së shpejti ose kur e keni gabim në drejtimin e tregtisë. Nëse çmimi rritet me një rritje të vazhdueshme të vëllimit, kjo tregon një prirje të fortë, ndërsa nëse vëllimi zvogëlohet me çdo shtytje, mund të jetë koha për të marrë disa fitime. Nëse jeni në një tregti të gjatë dhe çmimi rritet me volum të ngadaltë dhe çmimi fillon të rikthehet me një rritje të vëllimit, kjo mund të tregojë dobësi dhe në vend të kësaj mund të nënkuptojë një ndryshim.

Përqindjet

Një metodë tjetër është të mendosh në përqindje, ku tregtarët kanë një përqindje fikse në mendje që dëshirojnë të përdorin për të vendosur humbjen e tyre të ndalimit dhe për të marrë nivele fitimi. Një shembull mund të jetë kur një tregtar mbyll pozicionin e tij sa herë që çmimi ka lëvizur 2% në favor të tij dhe 1% sa herë që çmimi ka lëvizur kundër tyre.

Ku mund të gjej humbjen e ndalimit dhe të marr nivelet e fitimit

Shkoni te ndërfaqja e faqes së tregtimit, gjeni [TP/SL] nga dropbox.

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Si të tërhiqeni nga Bitget

Si të shesësh Crypto përmes konvertimit të parave të gatshme

Shisni Crypto përmes konvertimit të parave në Bitget (Ueb)

1. Hyni në llogarinë tuaj Bitget dhe klikoni [Buy Crypto] - [Cash conversion].

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët2. Klikoni [Shit]. Zgjidhni monedhën fiat dhe kriptomonedhën që dëshironi të shisni. Futni shumën dhe më pas klikoni [Shitet USDT].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

3. Zgjidhni mënyrën tuaj të pagesës. Klikoni [Menaxho kartat] për të zgjedhur nga kartat tuaja ekzistuese ose për të shtuar një kartë të re dhe për të futur informacionin e kërkuar.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

4. Kontrolloni detajet e pagesës dhe konfirmoni porosinë tuaj brenda 60 sekondave, klikoni [Konfirmo] për të vazhduar. Pas 60 sekondash, çmimi dhe sasia e kriptos që do të merrni do të rillogaritet.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

5. Ndiqni konfirmimin e platformës së pagesave dhe do të ktheheni në Bitget pasi të keni përfunduar transaksionin.

Shisni Crypto përmes konvertimit të parave në Bitget (Aplikacion)

1. Hyni në aplikacionin tuaj Bitget dhe trokitni lehtë mbi [Shto fonde] - [Konvertimi i parave].

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarëtSi të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
2. Në [Cash conversion], trokitni lehtë mbi [Sell]. Më pas zgjidhni kripto-n që dëshironi të shisni dhe trokitni lehtë mbi [Shitet USDT].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

3. Zgjidhni metodën tuaj të marrjes. Prekni [Ndrysho kartën] për të zgjedhur nga kartat tuaja ekzistuese ose [Shto një kartë të re], ku do t'ju kërkohet të vendosni informacionin.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
4. Kontrolloni detajet e pagesës dhe konfirmoni porosinë tuaj brenda 60 sekondave, klikoni [Konfirmo] për të vazhduar. Pas 60 sekondash, çmimi dhe sasia e kriptos që do të merrni do të rillogaritet.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Si të shesësh Crypto në Bitget P2P

Shitet Crypto në Bitget P2P (Ueb)

1. Hyni në llogarinë tuaj Bitget. Për të shitur USDT, duhet të transferoni fondet tuaja nga Spot në portofolin P2P. Klikoni në [Asets] në këndin e sipërm majtas dhe më pas klikoni në [Transfer].

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
2. Zgjidhni monedhën si 'USDT', zgjidhni [Nga 'Spot'] , [Tek 'P2P'] dhe futni sasinë që dëshironi të transferoni, (kliko 'Të gjitha' nëse doni të transferoni të gjitha fondet në dispozicion) dhe më pas klikoni [Konfirmo].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

3. Klikoni butonin [Bli Crypto] në krye të faqes kryesore - [Tregtimi P2P].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

4. Klikoni butonin [Sell], zgjidhni [USDT] për 'Crypto' dhe [INR] për 'Fiat' dhe kjo do t'ju tregojë një listë të të gjithë blerësve të disponueshëm. Gjeni blerësit që i përshtaten kërkesës tuaj (p.sh. çmimin dhe sasinë që ata janë të gatshëm të blejnë) dhe klikoni [Shit].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

5. Futni sasinë e USDT që dëshironi të shisni dhe shuma e përgjithshme do të llogaritet sipas çmimit të caktuar nga blerësi.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

6. Plotësoni informacionin mbi 'Shto mënyra pagese' (UPI ose Transfertë Bankare në varësi të preferencës së blerësit).
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
7. Jepni fjalëkalimin e fondit dhe më pas klikoni [Ruaj dhe përdor].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
8. Pastaj klikoni në [Sell] dhe do të shihni një ekran pop-up për verifikimin e sigurisë. Futni 'Kodin e financimit' dhe klikoni [Konfirmo] për të përfunduar transaksionin.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

9. Pas konfirmimit, ju do të ridrejtoheni në një faqe konfirmimi me detajet e këtij transaksioni dhe shumën e përgjithshme që po paguan blerësi.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

10. Pasi blerësi të ketë depozituar shumën me sukses, ju lutemi kontrolloni dy herë nëse i keni marrë fondet. Ju gjithashtu mund të bisedoni me blerësin në kutinë e bisedës në të djathtë.

Pasi të konfirmohet pagesa, mund të klikoni butonin [Konfirmo dhe lësho] për t'ia lëshuar USDT-në blerësit.

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Shitet Crypto në Bitget P2P (Aplikacion)

1. Hyni në aplikacionin Bitget. Klikoni butonin [Buy Crypto] - [Tregtimi P2P] në faqen e parë të aplikacionit.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
2. Klikoni në kategorinë 'Shit' që ndodhet në krye. Zgjidhni reklamën e tregtarit P2P dhe klikoni butonin [Shit].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
3. Shkruani shumën e shitjes (pasi të keni kontrolluar shumën minimale ose maksimale). Klikoni butonin [Shitet USDT].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
4. Zgjidhni 'Mënyrën e pagesës' të mbështetur nga blerësi dhe klikoni butonin [Konfirmo shitjen]. Blerësi do të paguajë brenda afatit të transaksionit dhe do të kontrollojë depozitën.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

5. Pasi të keni kontrolluar depozitën, klikoni butonin [Lësho].

*Klikoni butonin 'Tulumbacja e të folurit' lart djathtas për të hapur dritaren e bisedës si më poshtë.

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
6. Konfirmoni lëshimin tuaj dhe futni 'Fjalëkalimin e fondit'. Shënoni kutinë e konfirmimit dhe klikoni [Konfirmo].

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
7. Rishikoni historinë tuaj të transaksioneve përmes kësaj faqe dhe Klikoni butonin [Shiko asetet] për të kontrolluar aktivin tuaj të lëshuar.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Si të tërhiqni Crypto nga Bitget

Tërhiq Crypto në Bitget (Ueb)

1. Hyni në llogarinë tuaj Bitget, klikoni në simbolin [Wallet] që ndodhet në këndin e sipërm djathtas dhe zgjidhni [Withdraw].
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Shënime: Tërheqjet lejohen vetëm nga llogaria juaj spot.

2. Futni Detajet e Tërheqjes

Tërheqja në zinxhir

Për tërheqjet e jashtme të portofolit, zgjidhni opsionin "Në zinxhir". Pastaj siguroni:

Monedha: Zgjidhni aktivin që dëshironi të tërhiqni

Rrjeti: Zgjidhni blockchain-in e duhur për transaksionin tuaj.

Adresa e tërheqjes: Futni adresën e portofolit tuaj të jashtëm ose zgjidhni një nga adresat tuaja të ruajtura.

Shuma: Specifikoni sa dëshironi të tërhiqni.

Klikoni [Witdraw] për të ecur përpara.

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

E rëndësishme: Sigurohuni që adresa marrëse përputhet me rrjetin. Për shembull, kur tërheq USDT nëpërmjet TRC-20, adresa e marrjes duhet të jetë specifike TRC-20. Gabimet mund të çojnë në humbje të pakthyeshme të fondeve.

Procesi i verifikimit: Për arsye sigurie, do t'ju duhet të verifikoni kërkesën tuaj përmes:

Kodi i postës elektronike

Kodi SMS / Kodi i fondit

Kodi i Google Authenticator

Tërheqja e brendshme

Nëse dëshironi të bëni një transferim të brendshëm në një llogari tjetër Bitget, zgjidhni skedën "Transferimi i brendshëm".

Për transferimet e brendshme, është falas dhe i shpejtë, dhe thjesht mund të përdorni një adresë emaili, numër celulari ose një UID Bitget në vend të adresës së zinxhirit.

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

3. Pas përfundimit të procesit të tërheqjes, mund të drejtoheni te 'Asetet' për të kontrolluar pasuritë tuaja dhe për të rishikuar transaksionet.

Për të kontrolluar historinë tuaj të tërheqjeve, lëvizni poshtë deri në fund të "Tërheqja e të dhënave".

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Kohët e përpunimit: Ndërsa transferimet e brendshme janë të menjëhershme, transferimet e jashtme ndryshojnë në bazë të rrjetit dhe ngarkesës së tij aktuale. Në përgjithësi, ato variojnë nga 30 minuta në një orë. Megjithatë, gjatë orëve të pikut të trafikut, prisni vonesa të mundshme.

Tërhiq Crypto në Bitget (Aplikacion)

1. Hapni aplikacionin tuaj Bitget dhe identifikohuni. Gjeni dhe trokitni lehtë mbi opsionin [Assets] në fund të djathtë të menysë kryesore. Do t'ju paraqiten disa opsione. Zgjidhni [Tërhiq]. Zgjidhni kriptomonedhën që dëshironi të tërhiqni, p.sh. USDT.

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
2. Specifikoni detajet e tërheqjes, mund të zgjidhni ose [Tërheqja në zinxhir] ose [Transferimi i brendshëm].

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Tërheqja në zinxhir

Për tërheqjet e jashtme të portofolit, zgjidhni opsionin [Tërheqja në zinxhir].

Pastaj siguroni:

Rrjeti: Zgjidhni blockchain-in e duhur për transaksionin tuaj.

Adresa e tërheqjes: Futni adresën e portofolit tuaj të jashtëm ose zgjidhni një nga adresat tuaja të ruajtura. Nuk jeni i sigurt se ku ta merrni adresën? Shikoni këtë udhëzues të shpejtë.

Shuma: Specifikoni sa dëshironi të tërhiqni.

Klikoni [Witdraw] për të ecur përpara.

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

E rëndësishme: Sigurohuni që adresa marrëse përputhet me rrjetin. Për shembull, kur tërheq USDT nëpërmjet TRC-20, adresa e marrjes duhet të jetë specifike TRC-20. Gabimet mund të çojnë në humbje të pakthyeshme të fondeve.

Procesi i verifikimit: Për arsye sigurie, do t'ju duhet të verifikoni kërkesën tuaj përmes:

Kodi i postës elektronike

Kodi SMS

Kodi i Google Authenticator

Tërheqja e brendshme

Nëse dëshironi të bëni një transferim të brendshëm në një llogari tjetër Bitget, zgjidhni skedën "Transferimi i brendshëm".

Për transferimet e brendshme, është falas dhe i shpejtë, dhe thjesht mund të përdorni një adresë emaili, numër celulari ose një UID Bitget në vend të adresës së zinxhirit.

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
3. Pas përfundimit të procesit të tërheqjes, për të kontrolluar historinë tuaj të tërheqjeve, zgjidhni ikonën 'Faturë'.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Kohët e përpunimit: Ndërsa transferimet e brendshme janë të menjëhershme, transferimet e jashtme ndryshojnë në bazë të rrjetit dhe ngarkesës së tij aktuale. Në përgjithësi, ato variojnë nga 30 minuta në një orë. Megjithatë, gjatë orëve të pikut të trafikut, prisni vonesa të mundshme.

Si të tërhiqni monedhën Fiat nga Bitget

Tërhiqeni Fiat përmes SEPA në Bitget (Ueb)

1. Navigoni te [Buy Crypto], më pas vendoseni miun mbi seksionin "Paguaj me" për të shfletuar menynë e monedhës fiat. Zgjidhni monedhën tuaj të preferuar fiat dhe klikoni në [Depozita bankare] - [Tërheqja e Fiatit].

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
2. Zgjidhni llojin e monedhës fiat dhe shumën që dëshironi të tërhiqni.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarëtSi të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

3. Konfirmoni detajet e tërheqjes.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

4. Përfundoni verifikimin e sigurt për të vazhduar përpunimin e tërheqjes suaj. Ju keni dorëzuar me sukses një kërkesë për tërheqje. Në përgjithësi, fondet do t'i merrni pas një dite pune. Tërheqjet përmes transferimit të shpejtë ose mënyrave të pagesës mund të arrijnë në dhjetë minuta.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Tërhiqeni Fiat përmes SEPA në Bitget (Aplikacioni)

Procesi i tërheqjes së Fiat nëpërmjet SEPA në aplikacionin Bitget është shumë i ngjashëm nga faqja e internetit.

1. Hyni në llogarinë tuaj Bitget dhe shkoni te [Assets] - [Withdraw].

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
2. Klikoni në [Fiat] dhe zgjidhni monedhën tuaj të preferuar.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

3. Klikoni në [Fiat tërheq] dhe do të shkoni te ndërfaqja e tërheqjes që është e njëjtë me faqen e internetit. Ju lutemi ndiqni të njëjtin proces dhe do ta përfundoni tërheqjen me lehtësi.
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët
Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)

Llogaria

Si të lidhni dhe ndryshoni celularin

Si të lidhni dhe ndryshoni celularin

Nëse keni nevojë të lidhni ose ndryshoni numrin tuaj të telefonit celular, ju lutemi ndiqni hapat e mëposhtëm:

1. Lidhni numrin e telefonit celular

1) Shkoni në faqen kryesore të faqes së internetit Bitget, hyni në llogarinë tuaj dhe klikoni në ikonën e personit në këndin e sipërm djathtas

2) Klikoni cilësimet e sigurisë në qendrën personale për të lidhur numrin e telefonit celular

3) Futni numrin e telefonit celular dhe kodin e verifikimit të marrë për funksionimin e detyrueshëm

2. Ndryshoni numrin e telefonit celular

1) Shkoni në faqen kryesore të faqes së internetit Bitget, hyni në llogarinë tuaj dhe klikoni në ikonën e personit në këndin e sipërm djathtas

2) Klikoni Cilësimet e Sigurisë në Qendrën Personale dhe më pas klikoni ndryshimi në kolonën e numrit të telefonit

3) Futni numrin e ri të telefonit dhe kodin e verifikimit SMS për të ndryshuar numrin e telefonit

Lidhja/ndryshimi i numrit të telefonit celular mund të përdoret vetëm në Bitget PC

Kam harruar fjalëkalimin tim | Si të rivendosni fjalëkalimin në Bitget

Hyni në llogarinë tuaj Bitget pa mundim duke ndjekur udhëzuesin tonë hap pas hapi se si të identifikoheni në Bitget. Mësoni procesin e hyrjes dhe filloni me lehtësi.

Vizitoni aplikacionin Bitget ose faqen e internetit të Bitget

1. Gjeni hyrjen e hyrjes

2. Kliko Harro fjalëkalimin

3. Futni numrin e telefonit celular ose adresën e emailit që keni përdorur gjatë regjistrimit

4. Rivendos fjalëkalimin-konfirmo fjalëkalimin-merr kodin e verifikimit

5. Rivendosni fjalëkalimin

Verifikimi Bitget KYC | Si të kaloni procesin e verifikimit të ID?

Zbuloni se si të kaloni me sukses procesin e verifikimit të Bitget KYC (Njihni klientin tuaj). Ndiqni udhëzuesin tonë për të përfunduar me lehtësi verifikimin e ID-së dhe për të siguruar llogarinë tuaj.

1. Vizitoni Bitget APP ose PC

APP: Klikoni ikonën e personit në këndin e sipërm të majtë (kërkon që të jeni aktualisht i identifikuar

PC: Klikoni ikonën e personit në këndin e sipërm djathtas (kërkon që të jeni aktualisht i identifikuar)

2. Klikoni Verifikimi i ID-së

3. Zgjidhni rajonin tuaj

4. Ngarko certifikatat përkatëse (Përpara dhe mbrapa certifikatave + mbajtja e certifikatës)

Aplikacioni mbështet marrjen e fotografive dhe ngarkimin e certifikatave ose importimin e certifikatave nga albumet e fotografive dhe ngarkimin

PC mbështet vetëm importimin dhe ngarkimin e certifikatave nga albumet e fotografive

5. Prisni për verifikim nga shërbimi ndaj klientit.

Duke verifikuar

Pse është i nevojshëm verifikimi i identitetit

Verifikimi i identitetit është një proces i përdorur nga institucionet financiare dhe organizata të tjera të rregulluara për të verifikuar identitetin tuaj. Bitget do të verifikojë identitetin tuaj dhe do të kryejë një vlerësim rreziku për të zbutur rrezikun.

Si lidhet verifikimi i identitetit me aksesin tim në shërbimet Bitget?

Që nga 1 shtatori 2023, të gjithë përdoruesve të rinj u kërkohet të kryejnë verifikimin e identitetit të nivelit 1 për të hyrë në shërbime të ndryshme Bitget, të cilat përfshijnë, por nuk kufizohen në, depozitimin dhe tregtimin e aseteve dixhitale.

Që nga 1 tetori 2023, përdoruesit ekzistues që janë regjistruar përpara datës 1 shtator 2023, nuk do të jenë në gjendje të bëjnë depozita nëse nuk kanë kryer verifikimin e identitetit të nivelit 1. Megjithatë, aftësia e tyre për të tregtuar dhe për të bërë tërheqje do të mbetet e paprekur.

Sa mund të tërheq në ditë pas përfundimit të verifikimit të identitetit?

Për përdoruesit e niveleve të ndryshme VIP, ka një ndryshim në shumën e tërheqjes pas përfundimit të verifikimit të identitetit:

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Nuk mund ta gjej vendndodhjen time në listën e shteteve. Pse?

Bitget nuk ofron shërbime për përdoruesit nga vendet/rajonet e mëposhtme: Kanada (Ontario), Krime, Kuba, Hong Kong, Iran, Kore e Veriut, Singapor, Sudan, Siri dhe Shtetet e Bashkuara.

Sa kohë zgjat procesi i verifikimit të identitetit?

Procesi i verifikimit të identitetit përbëhet nga dy hapa: dorëzimi i të dhënave dhe rishikimi. Për dorëzimin e të dhënave, ju duhen vetëm disa minuta për të ngarkuar ID-në tuaj dhe për të kaluar verifikimin e fytyrës. Bitget do të shqyrtojë informacionin tuaj pas marrjes. Rishikimi mund të zgjasë deri në disa minuta ose deri në një orë, në varësi të vendit dhe llojit të dokumentit të identitetit që zgjidhni. Nëse zgjat më shumë se një orë, kontaktoni shërbimin e klientit për të kontrolluar përparimin.

Pse nuk mund të bëj një depozitë përmes bankës sime pas përfundimit të verifikimit të identitetit?

Nëse keni përfunduar verifikimin e identitetit përmes një procesi shqyrtimi manual, nuk do të mund të depozitoni përmes një banke.

Çfarë dokumentesh mund të përdor për të përfunduar verifikimin e identitetit?

Për verifikimin e identitetit të nivelit 1, mund të përdorni dokumente të tilla si kartë identiteti, pasaportë, patentë shoferi ose leje qëndrimi. Ju mund të shikoni llojet specifike të dokumenteve të mbështetura pasi të zgjidhni vendin tuaj të lëshimit.

Depozitë

Çfarë mënyrash pagese mund të përdor për të blerë kriptomonedhë?

Bitget aktualisht mbështet VISA, Mastercard, Apple Pay, Google Pay dhe mënyra të tjera pagese. Ofruesit e shërbimeve të palëve të treta të mbështetura përfshijnë Mercuryo, Xanpool dhe Banxa.

Çfarë kriptovalutash mund të blej?

Bitget mbështet kriptovalutat kryesore si BTC, ETH, USDT, LTC, EOS, XRP, BCH, ETC dhe TRX.

Sa kohë duhet për të marrë kriptomonedhën pas pagesës?

Pasi pagesa juaj të përfundojë në platformën e ofruesit të shërbimit të palëve të treta, kriptomonedha juaj do të depozitohet në llogarinë tuaj spot në Bitget në rreth 2–10 minuta.

Po sikur të ndeshem me probleme gjatë procesit të blerjes?

Kontaktoni mbështetjen e klientit nëse hasni ndonjë problem gjatë procesit të transaksionit. Nëse nuk e keni marrë kriptomonedhën pas përfundimit të pagesës, kontaktoni ofruesin e shërbimit të palës së tretë për të kontrolluar detajet e porosisë (kjo është zakonisht metoda më efikase). Për shkak të IP-së së rajonit tuaj aktual ose për arsye të caktuara politikash, do t'ju duhet të zgjidhni verifikimin njerëzor.

Pse depozita ime nuk është kredituar ende?

Transferimi i fondeve nga një platformë e jashtme në Bitget përfshin tre hapa:

1. Tërheqja nga platforma e jashtme

2. Konfirmimi i rrjetit Blockchain

3. Bitget i krediton fondet në llogarinë tuaj

Hapi 1: Një tërheqje e aseteve e shënuar si "e përfunduar" ose "sukses" në platformën nga e cila po tërhiqni kriptomën tuaj do të thotë që transaksioni u transmetua me sukses në rrjetin blockchain. Kjo nuk do të thotë se i kreditohet platformës ku po depozitoni.

Hapi 2: Kur konfirmoni rrjetin, shpesh ndodh mbingarkesë e paparashikueshme e blockchain për shkak të numrit të tepërt të transfertave, gjë që ndikon në afatin kohor të transferimit dhe kriptoma e depozituar nuk do të konfirmohet për një kohë të gjatë.

Hapi 3: Pas përfundimit të konfirmimit në platformë, kriptomat do të kreditohen sa më shpejt që të jetë e mundur. Ju mund të kontrolloni progresin specifik të transferimit sipas TXID.

Sasia e "konfirmimeve të rrjetit" të kërkuara ndryshon për blloqe të ndryshme. Çdo transferim në blockchain do të marrë një kohë të caktuar për ta konfirmuar dhe dërguar në platformën marrëse.

Për shembull:

Transaksionet e Bitcoin verifikohen që BTC juaj është depozituar në llogarinë tuaj përkatëse pasi të keni arritur 1 konfirmim të rrjetit.

Të gjitha asetet tuaja do të ngrihen përkohësisht derisa transaksioni i depozitës bazë të arrijë 2 konfirmime të rrjetit.

Nëse depozita nuk kreditohet, ju lutemi ndiqni hapat e mëposhtëm:

Nëse transaksioni është i pakonfirmuar nga rrjeti blockchain dhe nuk ka arritur sasinë minimale të konfirmimeve të rrjetit të specifikuar nga Bitget. Ju lutemi prisni me durim, Bitget mund t'ju ndihmojë me kredi vetëm pas konfirmimit.

Nëse transaksioni është i pakonfirmuar nga rrjeti i blockchain, por ka arritur gjithashtu sasinë minimale të konfirmimeve të rrjetit të specifikuar nga Bitget, ju lutemi kontaktoni ekipin tonë të mbështetjes dhe dërgoni UID, adresën e depozitës, pamjen e depozitës, pamjen e tërheqjes së suksesshme nga platformat e tjera, TXID në [email protected] në mënyrë që ne t'ju ndihmojmë në kohën e duhur.

Nëse transaksioni konfirmohet nga blockchain, por nuk kreditohet në llogarinë tuaj, ju lutemi kontaktoni mbështetjen tonë të klientit ose dërgoni UID-në tuaj, adresën e depozitës, pamjen e depozitës, pamjen e tërheqjes së suksesshme nga platformat e tjera, TXID në [email protected] në mënyrë që ne të mund të ju ndihmojnë në kohën e duhur.

Tregtimi

Cilat janë 3 llojet e porosive?

Urdhri i tregut

Urdhri i tregut - siç nënkupton edhe emri, porositë ekzekutohen menjëherë me çmimin aktual të tregut. Ju lutemi vini re se në tregjet më të paqëndrueshme, për shembull kriptovalutat, sistemi do të përputhet me porosinë tuaj me çmimin më të mirë të mundshëm, i cili mund të jetë i ndryshëm nga çmimi në ekzekutim.

Renditja e kufirit

Gjithashtu është caktuar për t'u përfunduar sa më shpejt që të jetë e mundur, por Urdhri Limit do të plotësohet me një çmim më të afërt me çmimin që dëshironi të shisni/bleni dhe mund të kombinohet me kushte të tjera për të përmirësuar vendimin tuaj të tregtimit.

Le të marrim një shembull: Ju dëshironi të blini BGB tani dhe vlera e tij aktuale është 0.1622 USDT. Pasi të vendosni shumën totale të USDT që përdorni për të blerë BGB, porosia do të plotësohet menjëherë me çmimin më të mirë. Ky është një urdhër tregu.

Nëse dëshironi të blini BGB me një çmim më të mirë, klikoni në butonin rënës dhe zgjidhni Limit Order, dhe vendosni çmimin për të filluar këtë tregti, për shembull 0.1615 USDT. Kjo porosi do të ruhet në librin e porosive, gati për t'u përfunduar në nivelin më të afërt me 0,1615.

Rendi i këmbëzimit

Më tej, ne kemi Renditjen e këmbëzimit, i cili automatizohet sapo çmimi arrin një nivel të caktuar. Sapo çmimi i tregut të arrijë, le të themi, 0,1622 USDT, Urdhri i Tregut do të vendoset dhe do të plotësohet menjëherë. Porosia Limit do të vendoset në përputhje me çmimin e vendosur nga tregtari, ndoshta jo më i miri, por sigurisht më i afërti me preferencën e tij/saj.

Tarifat e transaksionit si për tregjet Spot Maker ashtu edhe për Marrës të Bitget janë 0.1%, që vjen me një zbritje prej 20% nëse tregtarët paguajnë këto tarifa me BGB. Më shumë informacion këtu.

Çfarë është një urdhër OCO?

Një urdhër OCO është në thelb një urdhër-anulon-tjetrin. Përdoruesit mund të bëjnë dy porosi në të njëjtën kohë, d.m.th., një urdhër limit dhe një urdhër limit (një porosi e vendosur kur aktivizohet një kusht). Nëse një urdhër ekzekutohet (plotësisht ose pjesërisht), atëherë porosia tjetër anulohet automatikisht.

Shënim: Nëse anuloni njërën porosi me dorë, porosia tjetër do të anulohet automatikisht.

Urdhri limit: Kur çmimi arrin vlerën e specifikuar, porosia ekzekutohet plotësisht ose pjesërisht.

Urdhri Stop limit: Kur aktivizohet një kusht specifik, porosia vendoset bazuar në një çmim dhe shumë të caktuar.

Si të vendosni një porosi OCO

Navigoni në faqen Spot Exchange, klikoni OCO dhe më pas krijoni një porosi blerjeje ose shitjeje OCO.

Si të filloni tregtimin Bitget në 2021: Një udhëzues hap pas hapi për fillestarët

Çmimi limit: Kur çmimi arrin vlerën e specifikuar, porosia ekzekutohet plotësisht ose pjesërisht.

Çmimi i aktivizimit: Kjo i referohet kushtit të aktivizimit të një urdhri kufiri ndalimi. Kur të aktivizohet çmimi, do të vendoset urdhri i kufirit të ndalimit.

Kur vendosni porositë OCO, çmimi i porosisë kufi duhet të vendoset nën çmimin aktual dhe çmimi i aktivizimit duhet të vendoset mbi çmimin aktual. Shënim: çmimi i një porosie për kufirin e ndalimit mund të vendoset mbi ose nën çmimin e aktivizimit. Për ta përmbledhur: Kufizoni çmimin

Për shembull:

Çmimi aktual është 10,000 USDT. Një përdorues vendos çmimin kufi në 9,000 USDT, çmimin e aktivizimit në 10,500 USDT dhe një çmim blerjeje prej 10,500 USDT. Pas vendosjes së porosisë OCO, çmimi rritet në 10,500 USDT. Si rezultat, sistemi do të anulojë porosinë limit bazuar në një çmim prej 9,000 USDT dhe do të vendosë një porosi blerjeje bazuar në një çmim prej 10,500 USDT. Nëse çmimi bie në 9,000 USDT pas vendosjes së porosisë OCO, urdhri kufi do të ekzekutohet pjesërisht ose plotësisht dhe urdhri i kufirit të ndalimit do të anulohet.

Kur vendosni një porosi shitjeje OCO, çmimi i porosisë kufi duhet të vendoset mbi çmimin aktual dhe çmimi i nxitjes duhet të vendoset nën çmimin aktual. Shënim: çmimi i një porosie kufiri ndalimi mund të vendoset mbi ose nën çmimin e aktivizimit në këtë skenar. Si përfundim: Kufizoni çmimin e çmimit aktual, çmimin nxitës.

Rasti i përdorimit

Një tregtar beson se çmimi i BTC do të vazhdojë të rritet dhe dëshiron të bëjë një porosi, por ata duan të blejnë me një çmim më të ulët. Nëse kjo nuk është e mundur, ata ose mund të presin që çmimi të bjerë, ose të bëjnë një porosi OCO dhe të caktojnë një çmim nxitës.

Për shembull: Çmimi aktual i BTC është 10,000 USDT, por tregtari dëshiron ta blejë atë me 9,000 USDT. Nëse çmimi nuk arrin të bjerë në 9,000 USDT, tregtari mund të jetë i gatshëm të blejë me një çmim prej 10,500 USDT ndërsa çmimi vazhdon të rritet. Si rezultat, tregtari mund të vendosë sa vijon:

Çmimi limit: 9000 USDT

Çmimi i këmbëzës: 10,500 USDT

Çmimi i hapur: 10,500 USDT

Sasia: 1

Pas vendosjes së porosisë OCO, nëse çmimi bie në 9,000 USDT, porosia kufi e bazuar në një çmim prej 9,000 USDT do të ekzekutohet plotësisht ose pjesërisht dhe urdhri i ndalimit të kufirit, bazuar në një çmim prej 10,500 USD, do të anulohet. Nëse çmimi rritet në 10,500 USDT, porosia kufi e bazuar në një çmim prej 9,000 USDT do të anulohet dhe një urdhër blerjeje prej 1 BTC, bazuar në një çmim prej 10,500 USDT, do të ekzekutohet.

Tërheqja

Cilat janë kohët e përpunimit të tërheqjeve bankare

Koha e tërheqjes dhe detajet e përpunimit:

Disponueshmëria Lloji i tërheqjes Koha e re e përpunimit Tarifa e përpunimit Tërheqja minimale Tërheqja maksimale
EUR SEPA Brenda 2 ditëve pune 0.5 euro 15 4999
EUR SEPA Instant E menjëhershme 0.5 euro 15 4999
GBP Shërbimi i pagesave më të shpejta E menjëhershme 0,5 GBP 15 4999
BRL PIX E menjëhershme 0 BRL 15 4999

Termat dhe Kushtet :

1. Ouitrust përfshin SEPA dhe shërbimin e pagesave më të shpejta. Vetëm banorët e EEA dhe MB kanë të drejtë t'i përdorin këto shërbime.

2. Rekomandohet të përdorni shërbimin e pagesave më të shpejta për të transferuar GBP, dhe SEPA për EUR. Mënyra të tjera pagese (p.sh. SWIFT) mund të kenë një tarifë më të madhe ose të kërkojnë më shumë kohë për t'u përpunuar.

Cilat janë kufijtë e tërheqjes për përdoruesit

Për të përmirësuar menaxhimin e rrezikut dhe për të forcuar sigurinë e aseteve të përdoruesve, Bitget do të zbatojë rregullime në kufijtë e tërheqjes për përdoruesit duke filluar nga 1 shtatori 2023, në orën 10:00 (UTC+8).

Kufiri për përdoruesit që nuk kanë përfunduar verifikimin KYC:

Asete me vlerë 50,000 dollarë në ditë

Asete me vlerë 100,000 USD në muaj

Kufiri për përdoruesit që kanë përfunduar verifikimin KYC:

Niveli VIP Kufiri ditor i tërheqjes
Jo VIP Asete me vlerë 3,000,000 dollarë amerikanë
VIP 1 Asete me vlerë 6,000,000 dollarë amerikanë
VIP 2 Asete me vlerë 8,000,000 dollarë amerikanë
VIP 3 Asete me vlerë 10,000,000 dollarë amerikanë
VIP 4 Asete me vlerë 12,000,000 dollarë amerikanë
VIP 5 Asete me vlerë 15,000,000 dollarë amerikanë
Thank you for rating.